Bio

Louise L. Hay

Louise L. Hay (08/10/1926 – 30/08/2017) was een internationale bekendheid en autoriteit op het gebied van persoonlijke groei. Ze verkocht wereldwijd inmiddels meer dan 50 miljoen boeken in 29 verschillende talen.

Louise Hay kende een jeugd vol mishandeling, seksueel misbruik, armoede en geweld en ging door een pijnlijke scheiding. Op haar 40e begon ze zich te verdiepen in de metafysica, transcendente meditatie, ging enkele maanden naar de universiteit en volgde verdere opleidingen. Ze begon als metafysisch counselor, overwon kanker en documenteerde als één van de eerste de link tussen body en mind (Heal Your Body). Al snel reisde ze de VS rond voor haar lezingen en workshops.

Haar meest bekende en beroemde bestseller “Je kunt je leven helen”; is een baanbrekend werk waarin al haar wijsheid, die ze na vele jaren studie en onderzoek heeft verkregen, is vervat.

Nadien schreef ze nog o.a.:

  • “Alles komt goed” en “Heel je geest”, samen met Dr. Mona Lisa Schulz.
  • “Je kunt een buitengewoon leven creëren” samen met de bekende coach/filosofe Cheryl Richardson.
  • “Je kunt je hart helen” samen met rouwexpert David Kessler.

Haar diepgaande inzichten zijn een bron van inspiratie voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen en de kwaliteit van hun leven willen verbeteren.

“Het leven is niet iets wat ons overkomt”, aldus Louise Hay. In haar boeken legt ze ons uit dat onze gedachten en overtuigingen over onszelf en over ons leven waarheid worden voor ons en vaak de oorzaak zijn van onze emotionele en lichamelijke problemen. Ze leert ons dat van jezelf houden mag en zelfs zeer heilzaam is. Ze leert ons tools en manieren hoe we onze gedachten en ons leven kunnen veranderen.

In 1987 stampte Louise Hay haar eigen uitgeverij “Hay House” uit de grond welke vandaag de dag één van de grootste uitgeverijen is voor boeken inzake persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, enz… Een schitterend voorbeeld dat het nooit te laat is om wat dan ook te ondernemen in jouw leven.